ˆ

Zamówienia publiczne

Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020Drukuj informację Zamówienie publiczne: Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020

Szczegóły informacji

Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020

Status: rozstrzygnięty

Tryb: usługi społeczne

Rodzaj zamówienia: Inne

Zamawiający: Gmina Wschowa/Ośrodek Pomocy Społecznej we Wschowie

Finansowanie: Program "Posiłek w szkole i w domu "

Nr UZP: nie dotyczy

Termin składania ofert / wniosków: 2019-07-16 09:00:00

Termin otwarcia ofert / wniosków: 2019-07-16 09:15:00

Miejsce złożenia oferty: Ośrodek Pomocy Społecznej, 67-400 Wschowa, ul. Klastorna 3

Ogłoszono dnia: 2019-06-27 przez Katarzyna Walter

Treść:

Znak sprawy: OPS.252.1.2019
Ogłoszenie o zamówieniu na usługi społeczne
 
Postępowanie o udzielenie zamówienia na usługi społeczne prowadzone jest według zasad określonych w art. 138o ustawy dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (t. j. Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 ze zmianami).
Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 750 000 euro.
Przedmiotem zamówienia jest  „Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020”.
 
 
  1. Zamawiający:
Nazwa Zamawiającego:  Gmina Wschowa/ Ośrodek Pomocy Społecznej we Wschowie
Adres Zamawiającego:    ul. Klasztorna 3,  67-400 Wschowa
Nr telefonu.                   65 5402525
Adres  e-mail:               opswschowa@opswschowa.com.pl
Strona internetowa:          www.opswschowa.com.pl
BIP:                                 bip.wrota.lubuskie.pl/osrodek_pomocy_spolecznej_wschowa/
 
  1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
 
  1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu obiadów dwudaniowych uczniom niżej wymienionych szkół na terenie miasta i gminy Wschowa w okresie od 03.09.2019r. do 26.06.2020r. lub do dnia zakończenia zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2019/2020:
 
 
 
Lp.
Nazwa szkoły
Adres szkoły
Szacunkowa liczba uczniów objętych dożywianiem
1
Szkoła Podstawowa w Lginiu
Lgiń 6
67-400 Wschowa
2
2
Szkoła Podstawowa w Osowej Sieni
Osowa Sień 48
67-400 Wschowa
7
3
Szkoła Podstawowa w Konradowie
Konradowo 8
67-400 Wschowa
6
4
Szkoła Podstawowa w Łysinach
Łysiny 1
67-400 Wschowa
20
5
Szkoła Podstawowa w Siedlnicy
Siedlnica 133
67-400 Wschowa
5
6
Szkoła Podstawowa Nr 3 we Wschowie
ul. Zacisze 1
67-400 Wschowa
10
Razem
50
 
Ilość dzieci objętych żywieniem +/–  50
  1. Podana powyżej  liczba uczniów jest ilością szacunkową i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie. Nie stanowi to zatem ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłoszeń z tytułu zrealizowanych dostaw lub być podstawą odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia liczby uczniów objętych dożywianiem, Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.
  2. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia winien dopełnić obowiązku zatwierdzenia i rejestracji przez Państwową Inspekcje Sanitarną (PIS).
  3. Dostawa obiadów odbywać się będzie począwszy od dnia 03.09.2019r. do dnia zakończenia zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2019/2020, w dni powszednie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć lekcyjnych, w godz. od 11:30 do 13:00. Szczegółowe godziny wydawania posiłków będą ustalone z dyrekcją poszczególnych szkół.
W wyjątkowych sytuacjach związanych ze zmianą organizacji dnia pracy             w szkole, godziny dostawy obiadu mogą ulec zmianie – po wcześniejszym uzgodnieniu dyrekcji szkoły z Wykonawcą.
  1. Szacunkowa liczba dni, w których odbywać się będą zajęcia szkolne w okresie obowiązywania umowy – 188 dni. Ilość ta może różnić się od rzeczywistej liczby dni, w których wydawane będą posiłki z przyczyn niezależnych od Zamawiającego.
  2. Świadczeniem usług będą objęci uczniowie z terenu miasta i gminy Wschowa,                   w oparciu o decyzje administracyjne wydane przez Zamawiającego.
  3. Dzienna liczba wydawanych posiłków będzie określana w zależności od potrzeb przez Ośrodek Pomocy Społecznej we Wschowie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
  4. Wykonawca dostarczy dokumentację potwierdzającą liczbę dostarczonych posiłków.
  5. Dla potrzeby oceny oferty Zamawiający podaje szacunkową łączną liczba posiłków do przygotowania i wydania w trakcie realizacji umowy: 188 dni x 50 posiłków dziennie = 9400 posiłków.
  6. Przez posiłek dla dzieci w wieku szkolnym rozumie się obiad składający się                            z zupy, drugiego dania, surówki oraz kompotu lub soku, spełniający następujące wymagania:
  1. porcja zupy – minimum 450 ml przygotowana na  wywarze mięsno – warzywnym lub   warzywnym.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania zup przygotowanych na bazie proszku lub wywaru z kości.
  1. drugie danie spełniające następujące wymagania minimalne:
  1. gramatura co najmniej 400g, w tym:
    - posiłki mięsne (minimum 3 posiłki tygodniowo): 100g mięso, 200 g ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, makaron), 100 g surówka,
- posiłki półmięsne (maksymalnie jeden posiłek tygodniowo) typu: makaron
 z sosem  bolognese, lasagne, gołąbki),
- danie bezmięsne (maksymalnie 2 posiłki tygodniowo) typu: naleśniki, placki
  ziemniaczane, pierogi itp.,
- świeża ryba 100 g (filet) wymaga się, aby przynajmniej raz w dekadzie (10 dni) użyć świeżego fileta z pstrąga lub dorsza lub łososia lub tuńczyka wraz
z dodatkiem skrobiowym (np. kasza, makaron, ziemniaki, ryż), 100 g surówka,
- do każdego posiłku musi być dodawany kompot lub sok owocowy  - porcja 250ml.
  1. Pozostałe wymagania:
  1. zawartość farszu w wyrobach typu gołąbki, krokiety, pierogi min. 30%.
  2. wyroby mączne typu krokiety, pierogi, uszka, kopytka, kluski, makarony mają być niezlepione, nienasiąknięte tłuszczem, ciasto jędrne, jasnej barwy.
  3. w skład każdego posiłku muszą wchodzić owoce lub warzywa.  Ziemniaki nie mogą  być traktowane jako porcja warzyw.
  4. minimalna wartość kaloryczna jednego posiłku dwudaniowego nie może być niższa niż 1000 kcal.
  5. Wymagania dotyczące temperatury wydawanych posiłków:
  1. zupa – minimalna temperatura  winna wynosić 75 °C,
  2. drugie  danie – minimalna temperatura  winna wynosić 65 °C,
  3. produkty zimne ( sałatki, surówki) – maksymalna temperatura 15 °C.
 
            Wykonawca zobowiązany jest  załączyć do oferty  jadłospis  dekadowy (na 10 dni) uwzględniający warzywa i owoce sezonowe, w którym należy dokładnie opisać zaproponowane posiłki, wyszczególnić składniki oraz wskazać gramaturę i ich kaloryczność.  
 
  1. Zamawiający wymaga aby w jednej dekadzie jadłospis  zawierał:
- zupę – inną na każdy dzień tygodnia (wywar warzywny z dodatkiem masła lub mięsno-warzywny),
- 4 posiłki mięsne z mięsa chudego wraz z dodatkiem skrobiowym (np. kasza, makaron, ziemniaki, ryż),
- 2 posiłki pół-mięsne (np. makaron z sosem bolognese, lasagne, gołąbki),
- 2 posiłki bezmięsne (naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.),
- 2 posiłki – świeża ryba (wymaga się, aby przynajmniej raz w dekadzie użyć świeżego fileta z pstrąga lub dorsza lub łososia lub tuńczyka) wraz z dodatkiem skrobiowym (np. kasza, makaron, ziemniaki, ryż),
- surówka (z uwzględnieniem owoców i warzyw sezonowych) lub dodatek warzywny lub warzywno–owocowy podawany na ciepło (np. fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, buraki, świeża kapusta itp.),
- kompot z wsadem owocowym (z uwzględnieniem owoców sezonowych, dopuszcza się,  aby dwa razy w dekadzie był sok).
  1. Jadłospis powinien być urozmaicony. Nie dopuszcza się, aby w ciągu pięciu dni wystąpiła powtarzalność tej samej potrawy. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać dyrektorom poszczególnych szkół tygodniowy jadłospis najpóźniej do piątku danego tygodnia na następny tydzień. 
  2. Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać posiłki we własnej, spełniającej wymogi norm sanitarnych kuchni, a następnie dostarczyć je do wskazanych placówek oświatowych i wydać uczniom.
  3. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców najwyższej jakości (gatunek I), naturalnych, zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych (konserwujących, zagęszczających, barwiących, sztucznie aromatyzowanych).
  4. W procesie przygotowywania posiłków zaleca się stosowanie tłuszczów roślinnych. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Wyklucza się serwowanie posiłków przygotowanych na bazie fastfood. Wyklucza się sporządzanie jakichkolwiek potraw z proszku (z wyjątkiem budyniu, kisielu i galaretek).
  5. Przygotowanie posiłków musi być zgodne z uwzględnieniem norm określonych
    w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz.U. z 2015r., poz. 594 ze zm.), zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci szkolnych  i spełniać normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia dla dzieci i młodzieży oraz spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości  i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego.
  6. Czas pomiędzy przygotowaniem obiadu, a jego dostarczeniem do placówek oświatowych nie powinien być dłuższy niż 2 godziny.
  7. Do obowiązków Wykonawcy w ramach wynagrodzenia należy również:
  1.  zapewnienie wystarczającej liczby naczyń jednorazowych (talerze, sztućce, kubki), w których będą wydawane posiłki,
  2. wydawanie posiłków – posiłki będą wydawane w poszczególnych szkołach
    w pomieszczeniu wyznaczonym przez dyrektora danej placówki oświatowej.  
  3. utrzymanie czystości wraz z usunięciem odpadów pokonsumpcyjnych                           w miejscach wydawania posiłków.
    1. Sztućce i naczynia wykorzystywane podczas transportu, jak i do spożycia posiłków powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością  i posiadających atest PZH.
1.21. Do obowiązków Wykonawcy wchodzących w zakres zamówienia należy zapewnienie na potrzeby jego należytego wykonania personelu wykonawczego (osób) o odpowiednich kwalifikacjach, wiedzy i doświadczeniu.   
1.22. Personel Wykonawcy winien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP, a także aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed właściwym Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym.
1.23. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń uniemożliwiających przygotowanie i wydanie posiłków Wykonawca zobowiązany jest na swój koszt zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości, z innych źródeł.
1.24. Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania w zamian za posiłek suchego prowiantu.
1.26. Wykonawca w ramach wynagrodzenia dostarcza posiłki własnym transportem  spełniającym wymogi sanitarno- techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w odpowiednich, przeznaczonych do tego celu, pojemnikach termoizolacyjnych wykonanych z tworzywa zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, zapewniających właściwą ochronę, temperaturę oraz jakość przewożonych potraw.  Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.
1.27. Wykonawca przez cały okres realizacji umowy winien być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej
z przedmiotem zamówienia na kwotę równą lub wyższą niż 20.000,00 zł (wartość kontraktowa i deliktowa w sumie).
1.28. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. 
1.28. W przypadku zgłoszenia uzasadnionej reklamacji posiłku Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłku bez wad niezwłocznie, nie później jednak niż w ciągu jednej (1) godziny od momentu powiadomienia – telefonicznie, za pomocą faksu lub pocztą elektroniczną, przez Zamawiającego, niezależnie od kar umownych określonych w § 10 umowy.
1.30. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę.
1.31. Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. SANEPID-u wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary odpowiada Wykonawca.
1.32. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na każde żądanie Zamawiającego tabel kaloryczności serwowanych posiłków w terminie 2 dni roboczych od wezwania. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi wykaz stosownych do przygotowywania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów w terminie 2 dni roboczych od wezwania.
1.33. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku we własnym zakresie, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego w związku z art. 72 ust. 5 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 
1.34. Liczba posiłków na kolejny dzień Wykonawca będzie uzgadniał telefonicznie                            z pracownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej we Wschowie w dniu roboczym poprzedzającym dzień dostarczania posiłków.
1.36. W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca winien zapewnić stały kontakt telefoniczny i faksowy, w godzinach pracy Zamawiającego z upoważnionym pracownikiem Wykonawcy.
1.37. Wykonawca zobowiązany będzie do bieżącej kontroli jakości świadczonych usług
w miejscu ich wydawania.
1.38. Do obowiązków Wykonawcy należy zapewnienie na własny koszt transportu odpadów do miejsc ich wykorzystania lub utylizacji, łącznie z kosztami utylizacji.
1.39. Wykonawca jako wytwarzający odpady zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawa wynikających z następujących ustaw:
  1. ustawy z dnia 27.04.2001r. Prawo ochrony środowiska (t.j. Dz.U. z 2016r. poz. 672)
  2. ustawy z dnia 14.12.2012r. o odpadach (Dz.U. z 2013r., poz. 21 ze zm.).
 
 
 
  1. Termin wykonania zamówienia: od 3 września 2019 roku do 26 czerwca 2020r. (data zakończenia roku szkolnego).
 
 
  1. Warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia
 
Warunki udziału w postępowaniu i opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków oraz wykaz oświadczeń i dokumentów, potwierdzających spełnianie warunku udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia oraz innych dokumentów jakie należy złożyć wraz             z ofertą.
  1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy złożą Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 1 do oferty)  oraz wykażą spełnianie niżej wymienionych warunków:
  2. Sytuacja finansowa lub ekonomiczna- Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 20 000,00 zł. Na udokumentowanie tego warunku Wykonawca wraz z ofertą powinien złożyć kserokopię polisy ubezpieczeniowej wraz z potwierdzeniem jej opłacenia;
  3. Zdolności techniczne i zawodowe-  Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca udokumentuje, że:
  1. w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania,                         a jeżeli okres prowadzenie działalności jest krótszy- w tym okresie zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę obejmującą swoim zakresem przygotowywanie i wydawanie posiłków w zakresie żywienia zbiorowego dla grupy minimum 50 osób przez okres co najmniej miesiąca; Wykonawca powinien wraz z ofertą złożyć wypełniony załącznik Nr 3 do oferty wraz z potwierdzeniem należytego wykonania usług;
  2.  dysponuje odpowiednim personelem wyznaczonym do realizacji usługi, posiadającym odpowiednie, zgodnie z obowiązującymi przepisami uprawnienia do kontaktu z żywnością; w tym celu wraz z ofertą należy złożyć oświadczenie (załącznik Nr 4 do oferty);
  3. dysponują co najmniej jednym lokalem gastronomicznym spełniającym wymagania sanitarno-higieniczne właściwych instytucji, w tym Sanepidu dotyczące miejsca przygotowywania posiłków dla żywienia zbiorowego - w tym celu wraz z ofertą należy złożyć oświadczenie – załącznik nr 5 do oferty oraz przedłożyć decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia o zatwierdzeniu zakładu (obiektu) do prowadzenie działalności w zakresie produkcji potraw od surowca do wyrobu gotowego.
  4. dysponuje środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym przez SANEPID; w tym celu wraz z ofertą należy złożyć decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającego catering potraw dostarczanych odpowiednim środkiem transportu.
  1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 pkt. 12-23 i ust. 5 pkt. 1 i 8 ustawy Pzp, którzy przedłożą wraz z ofertą Oświadczenie wg. załącznika Nr 2 do oferty oraz:
  1. zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
  2. zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
  3. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji działalności gospodarczej.
  4.  Zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego dotyczącego braku prawomocnego skazania za przestępstwa określone w art. 24 ust. 1 pkt 13,14 i 21- przedsiębiorcy, a w przypadku spółek prawa handlowego także spółki i członków władz i organów zarządzających i nadzorczych.
  1. Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert
  1. Oferty należy składać do dnia 16 lipca 2019r. do godz. 9:00 w siedzibie Zamawiającego przy ul.  Klasztornej 3 we Wschowie, pokój nr 9 (I piętro).
  2. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 16 lipca 2019 r. o godz. 9:15 w siedzibie Zamawiającego w Sali konferencyjnej.
  1. Kryteria oceny ofert  , którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert.
 
Lp.
Kryterium
Opis
Waga procentowa kryterium
 
1
 
 Cena (C )
Cena brutto (z podatkiem VAT) za realizację przedmiotu zamówienia, na którą powinny składać się wszelkie koszty ponoszone przez Wykonawcę
 
80%
2
Termin płatności (T)
Termin płatności faktur (maksymalnie 30 dni) 
20%
 
 
  1. Szczegółowe informacje dotyczące postępowania o udzielenie zamówienia na usługi społeczne są zawarte w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia  zamieszczone na stronie internetowej BIP Zamawiającego: http://bip.wrota.lubuskie.pl/osrodek_pomocy_spolecznej_wschowa/
 Data:  …………………….                                            
                                                                                     ZATWIERDZAM:
                                                                       
 
 
 

Załączniki

  • SIWZ (PDF, 140.2 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | SIWZ
  • ogłoszenie (PDF, 6.5 MiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | ogłoszenie
  • Umowa powierzenia przetwarzania danych (PDF, 56.6 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | Umowa powierzenia przetwarzania danych
  • zamówienia publiczne (PDF, 67.7 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | projekt umowy
  • formularz oferty (DOC, 67 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | formularz oferty
  • oświadczenie o spełnianiu warunkow (DOCX, 21.1 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | Oswiadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
  • Oświadczenie o braku przesłanek do wykluczenia (DOCX, 23.5 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | Oświadczenie o braku przesłanek do wykluczenia
  • Oświadczenie o braku przesłanek do wykluczenia (DOCX, 23.5 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | Oświadczenie o braku przesłanek do wykluczenia
  • wykaz usług (DOC, 37.5 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | wykaz usług
  • wykaz osób (DOC, 30 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | wykaz osób
  • wykaz narzedzi i urządzeń (DOC, 43 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | wykaz narzedzi i urządzeń
  • proponowany jadlospis (DOCX, 17.4 KiB) Data publikacji: 2019-06-27 | Data wytworzenia informacji: 2019-06-27 | proponowany jadlospis
  • ogłoszenie o wyborze (PDF, 37.9 KiB) Data publikacji: 2019-07-22 | Data wytworzenia informacji: 2019-07-22 | odpowiedź/rozstrzygnięcie: 2019-07-22 | ogłoszenie o wyborze oferty w  postępowaniu prowadzonym  w trybie zamówienia na usługi społeczne na: „przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020”
  • ogłoszenie o udzieleniu zamówienia (DOC, 32.5 KiB) Data publikacji: 2019-07-26 | Data wytworzenia informacji: 2019-07-26 | OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA – usługi   „Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020” CPV 555523100-3        55524000-9
      Dla niniejszego postępowania mają zastosowanie przepisy Działu III: Przepisy szczególne, Rozdziału 6:  Zamówienia na usługi społeczne i inne szczególne usługi, art. 138o ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2018r. poz. 1986 ze zmianami).   I. NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO: Gmina Wschowa/Ośrodek Pomocy Społecznej,               67-400 Wschowa, ul. Klasztorna 3   II. „Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów uczniom w szkołach na terenie miasta i gminy Wschowa w roku szkolnym 2019/2020” Numer referencyjny ZP.252.1.2019   II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi  
    III.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.07.2019r.
    III.2) Cena wybranej oferty brutto: 68 526,00 PLN, termin płatności faktur; 30 dni.   III.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA   X spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Garbarska 25 67-400 Wschowa   IV. Ilość złożonych ofert: 2,  ilość ofert odrzuconych: 0    
     

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Ośrodek Pomocy Społecznej
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2019-06-27
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Katarzyna Walter
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2019-06-27 11:02:23
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2019-06-27 11:45:41
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2019-07-26 11:01:50
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
313 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony