ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu

Nagłówek strony

Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Warsztaty Terapii Zajęciowej w Krośnie Odrzańskim
  • BIP
  • Godło RP
ˆ

Ekran listy informacji

Blok przełączania pomiędzy informacjami aktualnymi i archiwalnymi

Lista informacji

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych

Akapit nr 1 - brak tytułu

W związku z zapisami art. 13 oraz art. 14 ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U.UE. z 2016 r., L 119, poz. 1) informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest jednostka:
 
UL. PIASTÓW 10 H
66-600 KROSNO ODRZAŃSKIE
 
Kierownik WARSZTÓW TERAPII ZAJĘCIOWEJ
 
Na mocy art. 37 ust. 1 lit. a) RODO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych (IOD) Panią Dorotę Kruszyńską, który w jego imieniu nadzoruje sferę przetwarzania danych osobowych. Z IOD można kontaktować się pod adresem mail:
 
Do zakresu działania należy wykonywanie zadań publicznych. Administrator WTZ gromadzi Państwa dane w celu realizacji zadań wynikających z przepisów prawa. a w szczególności z ustaw: Ustawa z dnia 27 sierpnia 1997r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych oraz Ustawa z dnia 10 maja 2018 roku o zmianie ustawy rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych oraz niektórych innych ustaw.
Administrator WTZ przetwarzaja państwa dane w celu realizacji zadań określonych powyższymi ustawami, a w szczególności dla stworzenia osobom niepełnosprawnym, niezdolnym do podjęcia pracy możliwość rehabilitacji społecznej i zawodowej w zakresie pozyskania lub przywracania umiejętności niezbędnej do podjęcia zatrudnienia.  
 
Administrator przetwarza Państwa dane osobowe w ściśle określonym, minimalnym zakresie niezbędnym do osiągnięcia celu, o którym mowa powyżej. W szczególnych sytuacjach Administrator może przekazać/powierzyć Państwa dane innym podmiotom. Podstawą przekazania/powierzenia danych są przepisy prawa (SĄD, OPS, ZUS, PFRON) lub innym poprzez  właściwie skonstruowane, zapewniające bezpieczeństwo danym osobowym, umowy powierzenia danych do przetwarzania.  
Dane osobowe przetwarzane przez WTZ  przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji celu dla jakiego zostały zebrane oraz zgodnie z terminami archiwizacji określonymi przez ustawy kompetencyjne.
 
Każda osoba, z wyjątkami zastrzeżonymi przepisami prawa, ma możliwość:
  • dostępu do danych osobowych jej dotyczących,
  • żądania ich sprostowania,
  • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
     
    Z powyższych uprawnień można skorzystać w siedzibie Administratora, pisząc na adres Administratora lub drogą elektroniczną kierując korespondencję na adres:  
     
    Osoba której dane przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez tę osobę ma prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
     
    Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Państwa danych osobowych przez WTZ.
     
    W zależności od sfery, w której przetwarzane są dane osobowe w WTZ podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym lub umownym. O szczegółach podstawy gromadzenia danych osobowych i ewentualnym obowiązku lub dobrowolności ich podania oraz potencjalnych konsekwencjach niepodania danych, informowani Państwo będziecie przez Kierownika WTZ.
     

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
WTZ Krosno Odrzańskie
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Ewa Nowicka
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2018-05-25
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Ewa Nowicka
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2018-06-13 14:50:26
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Małgorzata Sadowska
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2018-06-13 15:01:14
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Małgorzata Sadowska
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2018-11-15 08:09:25
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
900 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »