ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu

Nagłówek strony

Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 2 IM. JANA KILIŃSKIEGO
  • BIP
  • Godło RP
ˆ

Rejestr zmian

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.
Informacja ogłoszona dnia 2018-07-12 12:24:37 przez Izabela Sańko

KLAUZULA INFORMACYJNA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Klauzula informacyjna dla rodzica / opiekuna prawnego ucznia
W związku z wejściem w życie z dniem 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych, w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „Rozporządzeniem", w celu spełnienia obowiązku informacyjnego określonego w artykule 13 Rozporządzenia, informujemy o zasadach przetwarzania danych osobowych ucznia i jego rodziców / opiekunów prawnych oraz o przysługujących rodzicom / opiekunom prawnym prawach z tym związanych:
  1. Administratorem danych osobowych ucznia i jego rodziców / opiekunów prawnych jest Szkoła Podstawowa nr 2 im. J. Kilińskiego w Krośnie Odrzańskim z siedzibą przy ul. Moniuszki 30 , 66 – 600 Krosno Odrzańskie, której reprezentantem jest Dyrektor Szkoły.
  2. Inspektorem Ochrony Danych jest Rafał Wielgus, kontakt e-mail: , tel.: 6841140 00.
  3. Dane osobowe ucznia oraz jego rodziców / opiekunów prawnych przetwarzane będą na podstawie przepisów art. 6 ust. 1 lit. a, c, Rozporządzenia, Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (t.j. Dz.U. 2018 poz. 996), Ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (t.j. Dz.U. 2017 poz. 2198) oraz udzielonej zgody rodzica / opiekuna prawnego ucznia w celu realizacji procesu edukacyjno - wychowawczego w Szkole Podstawowej nr 2 im. J. Kilińskiego w Krośnie Odrzańskim.
  4. Odbiorcami danych osobowych ucznia i jego rodziców / opiekunów prawnych mogą być tylko podmioty uprawnione w uzasadnionych przypadkach i na podstawie odpowiednich przepisów prawa.
  5. Dane pozyskiwane są rodzica / opiekuna prawnego ucznia.
  6. Zgromadzone w toku przetwarzania dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa, zgodnie z Instrukcją kancelaryjną obowiązującą w Szkole Podstawowej Nr 2 im. J. Kilińskiego w Krośnie Odrzańskim.
  7. Rodzic / opiekun prawny ucznia ma prawo żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych oraz danych osobowych ucznia, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych.
  8. W przypadku powzięcia informacji o niezgodnym z prawem – przetwarzaniu danych osobowych, rodzic /  opiekun prawny ucznia ma prawo wniesienia z tego tytułu skargi Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (na adres: ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa).
  9. Podanie przez rodzica / opiekuna prawnego ucznia danych osobowych w zakresie wymaganym prawem jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania wymaganych prawem danych osobowych, będzie brak możliwości realizacji przez ucznia procesu edukacyjno-wychowawczego w Szkole Podstawowej nr 2 im. J. Kilińskiego w Krośnie Odrzańskim.
  10. Dane osobowe ucznia oraz jego rodzica / opiekuna prawnego nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.
 
 
« powrót do poprzedniej strony