ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Aktualne

Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: Wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych w ramach projektu pt. „Efekt Synergii – koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej” w podziale na częściDrukuj informację Zamówienie publiczne: Wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych w ramach projektu pt. „Efekt Synergii – koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej” w podziale na części

Szczegóły informacji

Wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych w ramach projektu pt. „Efekt Synergii – koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej” w podziale na części

Status: rozstrzygnięty

Tryb: usługi społeczne

Rodzaj zamówienia: Usługi

Zamawiający: Województwo Lubuskie, Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze, Al. Niepodległości nr 36, 65-042 Zielona Góra

Finansowanie: Projekt pt. Efekt Synergii - koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej

Nr UZP: nie dotyczy

Termin składania ofert / wniosków: 2020-12-21 11:00:00

Ogłoszono dnia: 2020-12-17 przez Jakub Piosik

Treść:

Zielona Góra, 2020-12-17
Znak sprawy: ROPS.V.511.31.2020
 
                                          Ogłoszenie o zamówieniu na usługi społeczne
Informacja do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
prowadzonego w trybie określonym w art.138o ustawy Prawo zamówień publicznych.
 
Nazwa przedmiotu zamówienia:
Wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych w ramach projektu pt. „Efekt Synergii – koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej” w podziale na części:
 
Część A. wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych dla 100 osób zamieszkujących na terenie miasta Gorzów Wlkp. oraz 100 osób zamieszkujących na terenie gminy Zwierzyn
Część B. wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych dla 74 osób zamieszkujących na terenie gminy Kożuchów oraz 45 osób zamieszkujących  na terenie miasta Nowej Soli;
Cześć C  wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych dla 100 osób zamieszkujących na terenie gminy Czerwieńsk.
Część D. wykonanie usługi przygotowania i dostarczania paczek żywnościowych dla 50 osób i 50 rodzin zamieszkujących na terenie gminy Szprotawa.
 
  1. Informacja o Zamawiającym.
NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO
 
Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze
ul. Aleja Niepodległości nr 36, 65-042 Zielona Góra
NIP: 973-05-90-332
REGON: 081048430
adres strony internetowej Zamawiającego: www.rops.lubuskie.pl
adres Biuletynu Informacji Publicznej: www.bip.rops.lubuskie.pl
 
tel.: + 48 68 32 31 880
fax.: + 48 68 35 23 954
adres poczty elektronicznej: sekretariat@rops.lubuskie.pl
 
GODZINY URZĘDOWANIA
800 - 1600 /poniedziałek/
730 - 1530 /od wtorku do piątku/
II Tryb udzielenia zamówienia publicznego
1. Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest na podstawie przepisów zawartych w Dziale III Rozdziale 6 „Zamówienia na usługi społeczne i inne szczególne usługi”, tj. art.138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843) zwanej dalej ustawą. ustawy Prawo zamówień publicznych luz ustawą pzp.
2 W pozostałym zakresie mają zastosowanie regulacje zawarte w niniejszym ogłoszeniu.
III Opis przedmiotu zamówienia.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek w podziale na części:
Część A. wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych dla 100 osób zamieszkujących na terenie miasta Gorzów Wlkp. oraz 100 osób zamieszkujących na terenie gminy Zwierzyn
Część B. wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych dla 74 osób zamieszkujących na terenie gminy Kożuchów oraz 45 osób zamieszkujących  na terenie miasta Nowej Soli;
Cześć C  wykonanie usługi przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych dla 100 osób zamieszkujących na terenie gminy Czerwieńsk;
Część D. wykonanie usługi przygotowania i dostarczania paczek żywnościowych dla 50 osób i 50 rodzin zamieszkujących na terenie gminy Szprotawa.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Załączniku nr 1 (opis dla części od A do D)
 
Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego – Lubuskie 2020 z zakresu Osi Priorytetowej 7 Równowaga społeczna, Działania 7.6 Wsparcie dla OWES i ROPS we wzmacnianiu sektora ekonomii społecznej, Poddziałania: 7.6.2 Koordynacja ekonomii społecznej, w ramach projektu pt. „Efekt Synergii – koordynacja lubuskiej ekonomii społecznej”.
 
IV Kody klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień(CPV ):
55321000- 6 – Usługi przygotowywania posiłków
55521000-8 - Usługi w zakresie dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych
15897300-5  – Paczki żywnościowe
 
 
Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do jednej części zamówienia, tj. części A lub B lub C lub D.
V Termin realizacji usługi dla każdej części: do 24.12.2020 rok
VI Zamawiający, na podstawie art. 22 ust 2 stawu z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), zastrzega, że o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz inni wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 426 ze zm.) lub/i z grupy osób bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz 1409 ze zm.) na poziomie nie mniejszym niż 30%  jednej z wymienionych grup odrębnie lub obu grup łącznie.
 
Na potwierdzenie spełnienia ww. warunku udziału, Wykonawca złoży stosowne oświadczenie, potwierdzające procentowy wskaźnik zatrudnienia na poziomie min. 30% zatrudnienia osób należących do ww. kategorii osób defaworyzowanych, sporządzonego wg wzoru stanowiącego (Załącznik nr 3) do ogłoszenia. 
 
Ponadto, na potwierdzenie, że Wykonawca charakteryzuje się określoną strukturą zatrudnienia, Wykonawca złoży stosowne dokumenty, np.: decyzję w sprawie przyznania statusu zakładu pracy chronionej lub zakładu aktywności zawodowej, o której mowa w ustawie z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, lub inne dokumenty potwierdzające status Wykonawcy jako zakładu pracy chronionej lub potwierdzające prowadzenie przez Wykonawcę działalności, obejmującej społeczną i zawodową integrację osób będących członkami ww. grup społecznie marginalizowanej.
 
VII Przy wyborze oferty do realizacji, zamawiający będzie kierował się kryterium:
1) cena - max 70%;
Cena brutto oferty najtańszej
---------------------------------------- x100 x 70% (waga kryterium) = ilość punktów
Cena brutto oferty badanej
 
2) doświadczenie w realizacji usług przygotowania i dostarczania posiłków/paczek żywnościowych do instytucji lub osób prywatnych - minimum 2 usługi zrealizowane w ostatnich 3 latach przez upływem terminu składania ofert. Zamawiający oceni maksymalnie 12 usług – max 30%;
2 usługi – 5%
4 usługi – 10%
6 usług – 15%
8 usług – 20 %
10 usług -  25%
12 usług – 30%
 
Zamawiający na etapie oceny ofert może zażądać referencji potwierdzających, że usługi zostały zrealizowane należycie lub innych dokumentów potwierdzających doświadczenie Wykonawcy.
 
VIII Wykonawca składając ofertę zobowiązany jest złożyć następujące dokumenty
  1. Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz ofertowy, stanowiący – załącznik nr 2
  2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 3
  3. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – załącznik nr 4
  4. Doświadczenie Wykonawcy – załącznik nr 5
  5.  Pełnomocnictwo dotyczące podpisania oferty lub notarialnie poświadczoną kopię pełnomocnictwa – jeżeli dotyczy.
  6. Inne dokumenty wymienione w pkt. VI ogłoszenia.
IX Opis sposobu obliczenia ceny w składanej ofercie:
Cena powinna zawierać:
1) wartość dostawy*/usługi*/roboty budowlanej* określoną w oparciu o przedmiot zamówienia,
2) obowiązujący podatek od towarów i usług (VAT),
3) cena podana przez wykonawcę za świadczoną usługę jest obowiązująca przez okres ważności umowy* i nie będzie podlegała waloryzacji w okresie jej trwania.
X Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą końcową ocenę, na którą składa się suma punktów uzyskanych z poszczególnych kryteriów oceny.
XI Dodatkowe warunki:
  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia bądź unieważnienia niniejszego postępowania bez podania przyczyny w przypadku zaistnienia okoliczności nieznanych Zamawiającemu w dniu sporządzania niniejszego ogłoszenia.
  2. Wykonawca może wprowadzić zmiany w złożonej ofercie lub ją wycofać, pod warunkiem, że uczyni to przed upływem terminu składania ofert.
  3. Zamawiający wykluczy z postępowania Wykonawcę, który nie spełnia warunków udziału w postępowaniu.
  4. Zamawiający zastrzega sobie prawo sprawdzania w toku oceny ofert wiarygodności przedstawionych przez Wykonawców dokumentów, wykazów, danych i informacji.
  5. Ofertę Wykonawcy wykluczonego z postępowania uznaje się za odrzuconą.
  6. Zamawiający zastrzega sobie prawo podjęcia negocjacji ze wszystkimi Wykonawcami, którzy nie zostali wykluczeni.
  7. Oferty złożone po terminie lub nieodpowiadające wymogom formalnym zostaną odrzucone.
  8. Zamawiający może wezwać Wykonawcę do uzupełnienia dokumentacji.
  9. Wykonawcy uczestniczą w niniejszym postępowaniu ofertowym na własne ryzyko i koszt, nie przysługują im żadne roszczenia z tytułu odstąpienia przez Zamawiającego od postępowania ofertowego.
  10. Wykonawca nie może być powiązany osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym.
  11. Zamawiający unieważni postępowanie w przypadku, gdy cena najkorzystniejszej oferty jest wyższa niż środki, które Zamawiający przeznaczył na realizację zamówienia i nie istnieje możliwość ich zwiększenia.
  12. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.
  13. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwracania się do Wykonawców o udzielenie wyjaśnień w zakresie treści złożonych przez nich ofert jeśli:
  1. treść oferty nie odpowiada treści ogłoszenia
  2. złożenie oferty stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji,
  3. oferta zawiera rażąco niską cenę lub koszt – co zostało poprzedzone wcześniejszymi wyjaśnieniami Wykonawcy złożonymi na wezwanie Zamawiającego,
  4. oferta została złożona przez Wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu,
  5. oferta zawiera błędy w obliczeniu ceny;
  6. oferta jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.
XII Opis sposobu przygotowania oferty:
1) Należy ją złożyć w kopercie lub przesłać w formie elektronicznej;
Na kopercie należy umieścić nazwę i adres Wykonawcy oraz Zamawiającego tj. Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze, Al. Niepodległości 36, 65-042 Zielona Góra oraz opis: oferta na zadanie pn. usługa dostarczenia posiłków/paczek żywnościowych. Jeżeli oferta zostanie przesłana drogą mailową, w tytule przesłanej wiadomości należy wpisać: oferta na zadanie pn. usługa dostarczenia posiłków/paczek żywnościowych. Ofertę w formie elektronicznej należy zaszyfrować, natomiast hasło podać 21.12.2020 r. między godz. 11:05 a godz. 11:20 mailowo lub telefonicznie.
2) Cena podana w złożonej ofercie ma być podana cyfrowo i słownie. Oferta cenowa winna być sporządzona wyłącznie w języku polskim i musi obejmować całość zamówienia. Formularz należy wypełnić czytelną i trwałą techniką.
XIII Miejsce i termin złożenia oferty :
1) Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 21.12.2020 r., do godz. 11:00 w siedzibie Zamawiającego, tj. Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze, Al. Niepodległości 36, 65-042 Zielona Góra lub elektronicznie na adres e-mail: sekretariat@rops.lubuskie.pl
2) Oferta otrzymana przez Zamawiającego po terminie podanym powyżej zostanie Wykonawcy zwrócona bez otwierania.
XIV Miejsce złożenia oferty: 21.12.2020 r., do godz.11:00  w siedzibie Zamawiającego w pok. Nr 10
XV Osobami uprawnionymi do kontaktów z Wykonawcami są:
Agnieszka Krzaczkowska – kierownik Wydziału Koordynacji Ekonomii Społecznej. tel. 68 323 19 27, e mail: a.krzaczkowska@rops.lubuskie.pl
Dorota Kołkowska, główny specjalista, Wydział Koordynacji Ekonomii Społecznej, tel. 68 323 19 26, e mail: d.kolkowska@rops.lubuskie.pl
XVI Informacje dotyczące zawierania umowy
Propozycja cenowa musi uwzględniać wszystkie aspekty umowy i szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia*
XVII Zastrzeżenie możliwości unieważnienia postępowania
Zamawiający zastrzega możliwość unieważnienia postępowania w przypadku nieprzyznania środków na ten cel.
XVIII Integralną częścią informacji są następujące załączniki:
  • Załącznik nr 1 – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
  •  Załącznik nr 2 – formularz ofertowy
  • Załącznik nr 3 – oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
  • Załącznik nr  4 - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania
  • Załącznik nr 5 - doświadczenie Wykonawcy
  • Załącznik nr 6 - projekt umowy
 

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2020-12-17
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Jakub Piosik
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2020-12-17 15:29:59
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Agata Dorocka
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2020-12-17 15:37:33
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Agata Dorocka
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2020-12-23 09:57:41
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
374 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony